Comprar una propietat a Andorra 2023

How to buy a property in Andorra in 2023

D’acord, t’interessa comprar una casa o un apartament a Andorra, o potser un xalet. Però si compraràs una propietat per primera vegada al principat d’Andorra, és altament recomanable que segueixis els consells següents:

6 consells per comprar una propietat a Andorra

1.- Explica-ho tot

Sí, sí, és molt important. No és que hagis de revelar assumptes personals, però sí que cal explicar amb quins recursos comptes per comprar una propietat.

Explica els detalls al teu agent de com i quan vols fer la inversió. Més informació implica millor efectivitat a la cerca. Perquè tu no vols sorpreses negatives, però és que al teu agent tampoc no li agraden!

La “auto-pregunta” necessària: Realment pots comprar?

Cal saber si tens prou capacitat econòmica. Per comprar una propietat amb unes característiques i ubicació determinades cal comptar amb el suport financer suficient. Això és una cosa que es té o no.

Aprofundim, és a dir, la compra serà recolzada per un préstec hipotecari? Realitzaràs un lliurament de diners inicials superior al 20% del valor de compra i sol·licitaràs una hipoteca més baixa? Informa al teu agent amb anticipació sobre qualsevol contratemps financer o límits de capacitat financera per a la compra.

Sobretot i és molt important; has de dir sempre quin és el pressupost màxim REAL. En aquest assumpte has de ser el més sincer possible sobre els seus objectius si vols comprar una propietat a Andorra.

2.- Fer dos llistats

Escriu en una llista de les coses que desitges a la teva nova llar. Després, escriu les coses que necessitaràs fer a una altra llista. A primera vista sembla una ximpleria, però no ho és!

Comparteix aquesta llista amb el teu agent immobiliari perquè pugui ajudar-te a trobar el que has estat buscant durant algun (o força) temps.

A més, actualitza o afegeix a les teves llistes a mesura que vas pensant en les coses i torna a compartir aquests canvis amb el teu agent.

3.- Prendre notes

El teu agent mantindrà registres sòlids de les cases que va prospectant per a tu. Tot i això, també has de portar les teves pròpies notes quan vagis a visitar algunes propietats amb el teu agent.

Després de cada visita, comparteix amb el teu agent allò que t’ha agradat i allò que no t’ha agradat. Això lajudarà a fitar la recerca i el temps a trobar-la es reduirà enormement.

4.- Organitza la teva documentació

Heu de mantenir els vostres documents organitzats i tots en un sol lloc (dins d’una carpeta potser). Si tens una oferta vinculant del teu banc d’aprovació prèvia de préstec hipotecari, hauràs de tenir-la en compte quan decideixis fer una oferta per comprar la casa o el pis que finalment t’agradi.

5.- Positivisme

Potser aquest sigui el consell més important per als que compren per primera vegada, no és broma. Mantingues un esperit positiu.

De vegades, fins i tot després d’haver trobat la casa que desitjaves, després d’haver fet una oferta i haver estat acceptada, sovint el procés de tancament es pot demorar més del que penses.

Els processos de tancament abans d’arribar a la Notaria es poden demorar perquè cal fer alguns tràmits burocràtics i administratius que porten el seu temps. Ja saps, “les coses de palau van a poc a poc”.

6.- Parla amb el teu Agent

Un agent immobiliari expert és un actiu molt valuós per a aquelles persones que compren per primera vegada. Un Agent de la Propietat Immobiliària experimentat t’ajudarà a ‘navegar’ a través de les aigües de vegades agitades del procés de compra i sabrà què fer a continuació.

Pots trucar i parlar amb un agent si tens preguntes generals. Tot i això, si decideixes iniciar seriosament el procés de compra d’una propietat a Andorra, necessitaràs un agent immobiliari com més aviat millor.

El mercat residencial andorrà es mou ràpidament i les millors propietats que tenen la millor ràtio preu-qualitat-prestacions són les que es venen molt abans.

No dubtis a contactar amb nosaltres sense compromís i plateja’ns els teus dubtes o consulta’ns si vols comprar un immoble a Andorra.

Altres publicacions que et poden interessar:

Les millors propietats no esperen ningú.

FIND YOUR REALTY ANDORRA

Compare listings

Compare
Hi there 👋
Need help?
We can chat on WhatsApp 😉